Så otroligt hemskt..

Jag har precis tittat på uppdrag granskning. Och det handlade om en 14-årig flicka som hade blivit våldtagen på skolans toalett. För det första är det helt sjukt att man kan göra något fruktansvärt på skolans toalett.. Och att gärningsmannen hyllades på skolan. Hon så kallade Linnea som är offret i denna händelse blir ett hot på bokstavligen hela skolan. Hennes egna kompisar vänder ryggen mot henne efter händelsen. Alla tror att hon ljuger. Ljuger för att få uppmärksamhet. Men i själva verket är händelsen så jävla sann. Folk säger att dom inte tror på henne för att hon berättar olika till olika.. Men hon förklarar till några med andra ord och några helt andra med andra ord. Alltså samma händelse, fast i andra ord! Hon Linnea får så många rykten att hon tvingas byta skola. Hennes familj flyttar från staden. 50 mil bort.. Ska offret få skulden för allt detta? Nej, om det är någon som ska straffas så är det självklart gärningsmannen.

Hennes så kallade vänner tror inte på vad hon säger. Linnea förklarade med ord och tårar, men ändå fattar dom inte att de hon säger är helt sant. Detta är inte vänner. Vänner som betyder så mycket för en ska stå vid änns sida när sådanna fruktansvärda händelser bryter in. Dom ska hjälpa en! Inte bara vända ryggen för att dom tror att hon ljuger.. Men vem F*n skulle ljuga om något sådant!? Veckor går och Linnea har inga vänner kvar. Tillslut kommer skolavslutningen.. Gärningsmannen är inte bjuden på avslutningen i kyrkan. Men prästen släpper in honom iallafall.. Han ger blommor till hans klass kompisar. Han hyllades i kyrkan. Men som tur var inte Linnea på plats när detta hände. Folk filmar gärningsmannen ''Oscar'' när han delar ut blommorna. Flickorna i klassen kramar honom som tack. Och börjar därefter tro på honom istället. ''Han har inte gjort så. Det skulle aldrig kunna vara Oscar. Han är så omtänksam..''

Samma kväll på avslutningen drar ett gäng till en strand för att fira sommarlov. En tjej som heter Jennifer följer med. Han Oscar frågar henne snällt om hon vill följa med till ett omklädningsrum. Och tänker inte efter och säger ja och bara går med. Direkt när dom kommer in i omklädningsrummet så drar han av hennes kjol och hoppas på henne. Gör samma sak som på Linnea. När han är klar går dom ut sammtidigt och låssas att ingenting hänt. Men Jennífer berättar för sina kompisar och ännu ett rykte drar igång.. Samma händelse har hänt på en annan tjej. Men Oscar är fortfarande inte gärningsmannen enligt föräldrar och ungdommar..

Det fanns videoklipp på Oscar när han gav ut blommor till klassen, som lades ut på youtube och andra internet sajter. Där är det mycket kommentarer om detta.. Folk skriver hotande kommentarer som leder till en stor diskution på internet. Vilket inte är så bra! Oscar har varit i både tingsrätten och hovrätten. Han nekar till våldtäkt på Linnea. Men efter flera förhör kommer sanningen fram. Oscar ersänner tillslut att han har våldtait Linnea på skolans toalett. Han berättar varje detalj. Han berättar också att han sa förlåt till henne innan han gick ut. Hon svarade ''det är lungt, men stäng dörren efter dig!''

''Poliser'' blir inblandade i det här och dom vill plasera Oscar på en annan skola. Men då protosterar hela skolan och går i strejk! Så ska det inte behöva vara. Folk tror fortfarande att han är oskyldig. Det är bara Linnea som ljuger, blablabla.. Det är så hemskt att jag ryser.. Folk är idioter, det vet vi alla men i en sånhär situation kan man faktist slå ihop sina kloka huvuden och tänka efter lite.. Tack o hej!

//Vendelahedlund


Kommentarer
Postat av: lindiiis

mår dåligt av att läsa det där! usch... stackars tjej

2010-03-26 @ 19:34:45
Postat av: Anonym

Ja! jag med. Faktist jag blir chokad!?

2010-03-26 @ 19:40:27
Postat av: lindiiiiislindis

såg programmet och det var så jäkla hemskt. Sjuka kompisar, en galet sjuk präst som jag blev så in i bomben sur på och heelt sjuka människor som inte kan ta reda på fakta ju. Blev såååå sur och arg när jag såg på det!!

2010-03-26 @ 19:40:53
Postat av: Vendela

Ja, men precis. PRÄSTEN! Vad f*n tänker han med!?

2010-03-26 @ 19:41:59
Postat av: Vendela

JA, prästen har inge vett i huvudet..

2010-03-26 @ 19:43:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0